Screentoaster, microblogging i marcadors socials

Què és l'screentoaster?
Es tracta d'una aplicació que captura la pantalla i tots els moviments que s'hi fan en ella de manera que és molt útil a l'hora de fer vídeos tutorials. A més, si es disposa d'un micròfon també té l'opció d'enregistrar veu alhora que s'enregistren els moviments per explicar-ho més fàcilment, que no pas afegint la veu més tard.
Aquests vídeos es poden afegir al teu blog, enviar per e-mail... a més, screentoaster és gratuït.

Microblogging



És tracta d'una derivació dels blocs, però amb missatges més curts (d'uns 200 caràcters). El primer i més utilitzat es el twitter. Amb el twitter podem arribar a proposar activitats de síntesis, respondre preguntes dels alumnes... de manera ràpida, senzilla i des de qualsevol lloc amb connexió a internet.

Marcadors socials

Els marcadors socials com del.icio.us són eines amb les quals podem emmagatzemar i ordenar els nostres "favoritos" i enllaços d'internet. Podem compartir aquests enllaços amb altres persones, ficar tags... És una bona manera de tenir els enllaços d'interès ordenats.


Quina utilitat poden tenir per al perfil professional d'un mestre de primària?
En primer lloc, el screentoaster no crec que em sigués molt útil, però potser en un futur l'utilitzaria. No és una eina que vegi molt enfocada cap al meu perfil professional.
El twitter el podria utilitzar per a fer activitats de síntesi o creatives, ja que el poc espai del que es disposa obliga a resumir les idees en poques paraules. Per tant, proposaria activitats com resums o continuar histories mitjançant aquest recurs.
Els marcadors socials són interessants, però no hi veig utilitat per al meu perfil professional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario