Reflexió dels videos

Tecnologia o Metodologia?


En aquest video s'ens mostra primer a una professora ensenyant les taules de multiplicar de la manera tradicional, recitant-les. A continuació s'ens mostra com el director de l'escola implanta l'utilització de les noves tecnologies a classe, amb un projector i una pantalla, entre altres coses. Tot i així, podem observar que els nens segueixen recitant les taules de multiplicar com ho feien abans.
Amb això, aquest video ens mostra que tot i que s'implantin les noves tecnologies a l'aula, la metodologia per a ensenyar no canvia tant, només els estris, que es modernitzen.
Jo crec que està bé implantar les noves tecnologies al aula, però també hem d'apendre a utilitzarles bé per tal d'avançar.


Suport tècnic a l'edat mitjana

En aquest vídeo observem com un monjo de l'Edat Mitjana no sap com utilitzar un llibre i es veu amb la necessitat de demanar ajuda a un servei tècnic, ja que fins aleshores no havia utilitzat cap. A més, tampoc pot mirar el manual d'instruccions ja que no sap llegir-lo.
Això fa referència a la necessitat de formar-nos contínuament, de adaptar-nos a les noves tecnologies i no quedar-nos en el passat amb l'ajuda de persones que saben utilitzar les noves tecnologies. Els nens d'avui dia ens poden ajudar amb facilitat, ja que són nadius digitals i des de ben petits se'ls hi ensenya a utilitzar les noves tecnologies, però les persones que no ho som, hem d'apendre a adaptar-nos a tot allò nou, ja que és el futur. Això és el que ens mostra el vídeo.

Aules autosuficients, Ariño

En aquest vídeo veiem a un grup de nens d'una escola d'un petit poble de Terol, en el qual s'han instalat les Tablet Pc, una eina que els permet conectar-se a internet i que substitueix els llibres de tota la vida. Els nens han après molt ràpidament a utilitzar aquesta nova eina i se senten molt orgullosos, ja que son pioners en la utilització de les Tablets Pcs a Espanya i han aconseguit avançar molt.
Jo crec que està molt bé la utilització d'aquestes tecnologies, sobretot tenint en compte que es un poble petit i té molt mèrit haver aconseguit una cosa així. De totes maneres, crec que no han de deixar de banda els mètodes tradicionals, ja que al cap i a la fi hauran de saber utilitzar-los també.

Digital Learners

En aquest video veiem a un grup de nois que ens mostren cartells en el que hi ha escrites opinions, preguntes i paraules que animen a la gent (sobretot professors) a utilitzar les noves tecnologies i així arribar a tenir a l'abast tot un món de possibilitats que s'ens obre amb aquestes noves tecnologies.
Aquest vídeo, segons el meu punt de vista, ens dóna a entendre que hem de saber que les noves tecnologies estan més a prop que mai, i que hem d'apendre a utilitzar-les per a avançar.

See, do.

En aquest vídeo veiem com els nens fan allò que veuen fer als adults, sense judicis morals, ja que allò que veuen fer als adults és allò que se suposa que està bé. Per tant, ens mostra que els primers que han d'educar als nens són els pares, ja que és el primer referent que tenen i per tant aquella persona a la que imitaran. Es més, tota la societat ha de ser capaç de ser un bon exemple per als nens, ja que ells fan el que ells veuen, com bé diu el video.
Jo crec que el vídeo té tota la raó del món i que, a més dels professors que s'encarreguen de l'educació formal del nen, els pares són els que han d'ensenyar els valors als seus fills.

Dispositiu d'última generació (Book)

En aquest últim vídeo veiem una espècie de defensa per els mètodes de tota la vida, basats en els llibres. És una paròdia de les noves tecnologies, que ens empeny a llegir llibres de manera còmica, entenedora i amena.
Personalment aquest vídeo m'agrada, ja que la idea de la utilització de llibres m'agrada. Això sí, el suport digital també ha de ser present juntament amb els llibres, per que així serem capaços d'avançar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario