Jclic, quaderns virtuals i hot potatoes

Què és el Jclic?


El Jclic (o JavaClic) és un programa que serveix per crear activitats multimèdia didàctiques i educatives com per exemple trencaclosques, sopes de lletres, exercicis de text, associacions, etc. en les que l'alumne pot veure el nombre d'encerts i d'errors que ha comès, així com el temps que ha trigat. A més, Jclic permet posar imatges, sons, imatges animades, etc. Els projectes de Jclic agrupen les diferents activitats creades amb les seves seqüències, és a dir, en el seu ordre.




Què són els Quaderns virtuals?


Es tracta d'un entorn d'aprenentatge digital que permet elaborar activitats i recursos didàctics amb la finalitat de que els alumnes aprenguin. S'anomenen quaderns ja que tenen la mateixa estructura que els quaderns tradicionals, elaborats en fitxes amb activitats. A més de les activitats, podem trobar material de consulta i informació d'interès per poder contestar i fer les activitats. El que potser suposa un problema és el fet de la necessitat d'estar connectat a la xarxa per poder utilitzar-ho, ja que es desenvolupa mitjançant un espai web.

Què són les Hot Potatoes?

No, no són patates calentes. Es tracta d'un programa creat per una universitat canadenca amb la finalitat de elaborar material didàctic de manera fàcil. Aquestes activitats que es poden fer, són les següents:

- JCLOZE: activitats de text on s'han d'omplir buits amb les paraules que falten.

-JQUIZ: preguntes obertes que s'han de contestar en un quadre de text.

-JCROSS: activitats de mots encreuats.

- JMIX: activitats d'ordenació de frases.

- JMATCH: exercicis d’associació.

Quina utilitat poden tenir per al perfil professional d'un mestre de primària?

Hi veig molta utilitat ja que en tots tres casos (degut a les seves similituts) els nens tenen a accès a diferents activitats i maneres de treballar els temes d'una manera divertida i amena, amb activitats que no aborreixen i que es poden dur a terme fàcilment. De tots tres, tot i que són molt semblants, jo em decantaria més per el Jclic, ja que hi veig més utilitat i activitats possibles que no pas els altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario