Pissarra Digital Interactiva (PDI)


Què és una PDI?

Una Pissarra Digital Interactiva és un sistema tecnològic format per un ordinador, un vídeoprojector, un punter (controlador) i una superfície llisa i blanca sobre la qual es projecta. Sobre aquesta superfície és sobre la qual s'interactua, ja sigui amb un llapis interactiu o amb els dits o fins i tot amb altres objectes. A més, la pissarra ve amb un software que ens permet la utilització d'aquesta i ens dona diverses eines que ens permeten escriure sobre ella, esborrar, crear activitats, emmarcar punts d'interès a la pantalla, fer "fotos" de la pantalla, convertir textos, etc.
La pissarra digital interactiva permet fer classes interactives utilitzant les noves tecnologies en grup i no pas de manera aïllada. És a dir, el nen no es troba sol davant d'una pantalla, sinó que està en un grup que el pot ajudar.
A més, hem de tenir en compte que al no ser una pissarra com les de tota la vida, no hi ha el problema de les al·lèrgies al guix, i això també és un punt a tenir en compte. Això si, hem de tenir a l'abast una de les pissarres "normals" per si tenim problemes amb la PDI, amb l'electricitat, etc.

Quina utilitat pot tenir per al perfil professional d'un mestre de primària?


La PDI és molt interessant per als mestres i fins i tot diria que imprescindible avui en dia. No és que haguem de dependre de la PDI, però si que hem de tenir en compte que els nens ja neixen amb les noves tecnologies, i per tant és una cosa normal en ells. Aconseguiríem una motivació i una participació més gran amb l'ús d'aquesta eina. A més, la interacció amb la pissarra, amb els sons, els vídeos i les imatges, farien la classe més amena i divertida i els nens gaudirien.

La major utilitat que hi veig són les classes i els projectes en grup, en els quals els nens interactuessin no solament amb la PDI, sinó també amb altres nens, mitjançant activitats interactives de qualsevol tipus i tema. Per tant, la PDI em permet crear activitats interactives de grup per tot allò que es treballi a classe, degut a la amplia oferta d'activitats que presenta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario