Mediació


El passat divendres 10 de desembre en David Sana, professor i mediador d'una escola de Vilafranca del Penedès, va venir a la nostra facultat a fer-nos una xerrada sobre la mediació.

Va ser una xarrada molt amena, amb una dinàmica que ens convidava a tots a participar per així ensenyar-nos què és la mediació. Va començar amb un power point que resumia tot allò que li agradaba o tenia a veure amb la seva vida i amb això va relacionar els diferents aspectes de la mediació.


Ens va ensenyar que la mediació va lligada a la norma, i que es pot extrapolar a tota la societat, no només a l'àmbit escolar. La finalitat de la mediació és que els conflictes esdevinguin positius per amdues parts, que s'arribi a un acord. A més, és cosa de moltes persones, no només d'una. Sense la colaboració i el treball en equip no es pot dur a terme. Hem de tenir en compte també que hem de ser puntuals.

Els problemes necessiten d'eines per a afrontar-los de manera positiva, no pas amb negativitat. A més, com a mediadors no hem de aconsellar ni jutjar, sinó intentar que es comuniquin, cosa que em va cridar l'atenció, ja que normalment no és el que fem en aquests casos.

En el precés de mediació hem de seguir unes normes tals com respectar els torns de paraula, no insultar i cooperar per a que la mediació tiri endevant. A més, el més important és l'exploració de sentiments, el poder expressar el que sentim sense por, cosa que desde petits se'ns hauria d'ensenyar i no es fa. La mediació ha de ser cara a cara, no pas mitjançant correu electronic o telèfon.

En conclusió, la mediació és la millor manera de resoldre conflictes, però també la més difícil de dur a terme degut a tots els factors que hi entren en joc. Perque també hem de tenir en compte que si un dels implicats no ho vol arreglar, per molt que fem no aconseguirem res. I tot això és el que ens va explicar en David. Una petita part d'una gran feina que es duu a terme a molts centres: la mediació.

1 comentario:

  1. Te invito a unirte al nuevo blog en construcción de la cantante Koda Kumi: http://lifekodakumi.blogspot.com/ saludos y te esperaremos :) yo ya sigo el tuyo!

    ResponderEliminar